یکی از رشتههایی که در همه مشاغل کاربرد بسیار زیادی دارد، حسابداری است. در تمامی صنایع، شرکتها، ادارهها و حتی در امور پزشکی، باید یک حسابدار کاربلد حضور داشته باشد تا بتواند امور مربوط به حسابرسی کسب و کار مربوطه را انجام دهد. به همین دلیل است که حسابداری به عنوان یک رشته تحصیلی پرطرفدار در جامعه شناخته شده است. اگر شما تصمیم گرفتهاید بنا به توصیه دوستان و آشنایان در رشته حسابداری تحصیل کنید اما هنوز هم در این زمینه مردد هستید، پیشنهاد ما این است این مطلب را با دقت مطالعه کنید. این مقاله میتواند اطلاعات اولیه را به طور کامل در اختیار شما قرار دهد.
تعریف رشته حسابداری
بهطور کلی دانش مربوط به تجزیه تحلیل دادهها، ثبت و دستهبندی آنها و سپس مدیریت و ارائه یک گزارش کامل درمورد تراکنشهای مالی برای یک شرکت، سازمان، اداره یا یک شخص، تحت عنوان حسابداری شناخته میشود. بنابراین شخصی که به عنوان حسابدار مشغول به کار میشود، باید بتواند صورت ماهانه، داراییها، درآمد، بدهی و تمام هزینههایی که صرف شده است را ردیابی کرده و اطلاعات دقیق را به صورت دستهبندی شده در اختیار کارفرما قرار دهد.
بنابراین همانگونه که متوجه شدید، حسابداری یکی از مهمترین رشتههایی است که آینده و بقای کسب و کار را تعیین میکند. اگر حسابدار نتواند برآورد دقیقی درمورد هزینههای مصرفی، داراییها، درآمدها و میزان ضررها داشته باشد، قطعاً کارفرما نمیتواند برای فعالیتهای آینده خود به یک تصمیم درست برسد و در نتیجه ورشکست خواهد شد.
بررسی تاریخچه حسابداری
به طور کلی واژه حسابداری مدرن، اولین بار در سال ۱۴۹۴ توسط پاچیولی مطرح گردید. به همین دلیل در رشته حسابداری، کتبی که توسط پاچیولی به چاپ رسیده است به عنوان اولین منابع حسابداری مدرن شناخته میشود. اما ریشه اصلی حسابداری به ۲۰۰۰ تا ۳۳۰۰ سال قبل از میلاد باز میگردد. در واقع طبق اسناد به دست آمده، مشخص شده است که در این بازه زمانی، معاملاتی بین افراد صورت میگرفته که پایه و اساس این تجارتها، طبق اصول حسابداری پیش میرفته است.
اما تاریخچه حسابداری در ایران، به شهر شوش باز میگردد. این موضوع طبق اسناد و مدارک به دست آمده ثابت شده است. از طرف دیگر از نظر دوره تاریخی، ابتدا هخامنشیان تغییرات شگرفی را در نظام اداری در زمینه امور مالی و دستمزد افراد ایفا کردند.
معرفی شاخه های رشته حسابداری
در ابتدای مطلب برای شما توضیح دادیم که حسابداری یکی از رشتههای پرکاربرد در زمینههای شغلی مختلف است. با توجه به آنچه که گفتیم، حسابداری به شاخههای مختلف تقسیم میشود. در این قسمت از مطلب هر کدام از شاخهها را برای شما معرفی میکنیم:
1- حسابداری مالی
این نوع حسابداری که تحت عنوان حسابداری گزارش نیز شناخته میشود، با هدف تهیه و تنظیم صورتحسابهای مالی به کار میآید. صورتحسابهای مالی برای تعیین میزان سود و ضرر، میزان بدهیها و میزان درآمد، اهمیت بسیار زیادی دارند.
2- حسابداری مالیاتی
از آنجایی که طبق قوانین کشور، همه صاحبان سرمایه باید مالیات پرداخت کنند، بنابراین هدف از حسابداری مالیاتی، بررسی و محاسبه میزان مالیات بر درآمد است. این کار باید بسیار دقیق انجام شود. یک اشتباه میتواند منجر به جریمه شدن کارفرما گردد.
3- حسابداری دولتی
هدف از این نوع حسابداری، کنترل هزینههای دولت است. دولت برای اینکه بتواند بودجه خود را تنظیم نماید، باید برآورد دقیقی درمورد درآمدها و هزینههای سالانه خود داشته باشد. در این زمان است که نقش حسابداری دولتی پررنگ میشود.
4- حسابداری صنعتی
در تمامی صنایع، باید حتماً رشته حسابداری صنعتی به صورت تخصصی اجرا گردد تا میزان درآمد، هزینهها، سود، ضرر و بدهیهای صنایع به طور کامل مشخص گردد. این حسابداری نقش پررنگی در بقای صنایع دارد.
5- حسابداری مدیریتی
به منظور ارائه گزارش کامل درمورد قیمت محصولات، میزان تولید، هزینهها و میزان درآمد از طریق فروش خدمات و محصولات، باید از حسابداری مدیریتی استفاده کرد. در واقع شرکتها باید یک حسابدار مدیریتی در کنار خود داشته باشند تا اطلاعات کامل مالی در مورد کسب و کار در اختیار آنها قرار گیرد.
6- حسابداری فروشگاهی
برای اینکه حساب کتاب دقیقی درمورد درآمد فروشگاه خود داشته باشید و بتوانید دریافتها، پرداختها، چکها و رسیدها را به طور کامل کنترل کنید، حتماً به حسابداری فروشگاهی نیاز دارید.
انجام امور حسابداری با استفاده از نرم افزارهای حسابداری
از زمانی که رشته حسابداری به عنوان یک رشته بسیار مهم در صنایع و کسب و کارهای مختلف شناخته شد تا به امروز، تحولات چشمگیری در حسابداری اعمال شده است. بهگونهای که در حال حاضر، نرم افزارهای حسابداری کاربرد بسیار زیادی در این رشته دارند. با وجود این نرمافزارها همانند نرمافزار سپیدار سیستم شما میتوانید به راحتی تمام گزارشات حسابداری خود را تنظیم کنید.
همانگونه که گفتیم تنوع زیادی در نرم افزارهای حسابداری وجود دارد. شما برای انتخاب نرمافزارها، باید به فاکتورهای مختلفی توجه کنید. برای مثال اگر میخواهید نرم افزار سپیدار سیستم را انتخاب نمایید، باید قیمت نرمافزار سپیدار، قابلیتهای تعریف شده برای آن، امکان به روزرسانی و ایمن بودن آن را با سایر نرمافزارها مقایسه نمایید. از نظر فاکتورهای نامبرده، نرم افزار سپیدار سیستم به عنوان بهترین نرمافزار حسابداری شناخته شده است چون هم ایمنی بسیار بالایی دارد و هم شما میتوانید همزمان این نرمافزار را برای چند کاربر مورد استفاده قرار دهید. از طرف دیگر دستهبندی اطلاعات با استفاده از نرم افزار سپیدار سیستم، بسیار راحت است.
کامکار پندار آتی، نمایندگی سپیدار سیستم
در این مطلب برای شما توضیح دادیم که نرم افزار سپیدار سیستم به عنوان یکی از بهترین نرم افزارهای حسابداری شناخته شده است. شما برای خرید سپیدار سیستم، راهاندازی آن و دریافت خدمات پس از فروش، میتوانید به سراغ نمایندگی سپیدار سیستم بروید. کامکار پندار آتی در این زمینه از شما حمایت میکند. این مجموعه با تیم تخصصی خود، پشتیبانی قوی را برای مشتریان خود در نظر گرفته است.