انواع ضمانت نامه بانکی کدام است؟

  1. خانه
  2. chevron_left
  3. رویدادها و مقالات
  4. chevron_left
  5. انواع ضمانت نامه بانکی کدام است؟

انواع ضمانت نامه بانکی کدام است؟

مطالب را به اشتراک بگذارید

یکی از بهترین خدماتی که بانک‌ها برای هموطنان در نظر گرفته‌اند، ارائه انواع ضمانت ‌نامه بانکی است. در واقع بانک‌ها در کنار ارائه ام‌ها و تسهیلات بانکی، شرایطی را برای مردم در کسب و کارهای مختلف فراهم می‌کنند تا تحت حمایت بانک‌ها بتوانند کسب و کار خود را توسعه داده، سرمایه خود را افزایش دهند و از این طریق نقش چشمگیری در پیشرفت و رونق اقتصاد کشور داشته باشند. حتماً این سوال برای شما به وجود آمده است که منظور از ضمانت‌ نامه بانکی چیست؟ اگر نقش مهمی در اقتصاد کشور از طریق کسب و کار خود دارید، حتماً این مطلب را با دقت مطالعه کنید.

منظور از ضمانت نامه بانکی چیست؟

در یک تعریف ساده، ضمانت نامه بانکی قراردادی است که براساس تقاضای مشتری، بین بانک با شخص مدنظر مشتری منعقد می‌گردد. در نتیجه فرد متقاضی از حمایت بانک بهره‌مند خواهد شد. اما از سوی دیگر شخص متقاضی باید به تعهدات خود عمل کند در غیر این صورت بانک مبلغی را که به‌عنوان ضمانت در اختیار شخص متقاضی قرار داده است را بلوک خواهد کرد.

ضمانت ‌نامه ‌های بانکی معمولا برای قراردادهای کلان و قراردادهای دولتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. طبق این ضمانت‌نامه، بانک متعهد می‌شود اگر فرد ضمانت‌خواه یا فرد متقاضی، نتوانست مبلغ تعیین شده در قرارداد را قبل از موعد سررسید بپردازد، بانک این مبلغ را پرداخت کند. لازم به ذکر است که امکان انتقال ضمانت نامه بانکی وجود ندارد. تنها کسی که نام او به‌عنوان ضمانت‌خواه در قرارداد ذکر شده است، می‌تواند از این ضمانت‌نامه استفاده کند.

معرفی انواع ضمانت‌نامه بانکی

در این قسمت از مطلب ما انواع ضمانت ‌نامه‌ بانکی را به شما معرفی می‌کنیم. بنابراین براساس شرایط کاری خود می‌توانید از ضمانتنامه مناسب استفاده کرده و بیشترین حمایت را از بانک دریافت کنید:

  • ضمانت ‌نامه بانکی شرکت در مناقصه یا مزایده

در مواقعی که دولت برای خرید و فروش اموال خود مزایده یا مناقصه برگزار می‌کند، کسانی که می‌خواهند در مناقصه یا مزایده شرکت کنند، باید ضمانت‌نامه‌ای را در اختیار دولت قرار دهند. ضمانت‌نامه در واقع تعهدی است که فرد متقاضی در اختیار دولت قرار می‌دهد تا در صورت برنده شدن در مزایده یا مناقصه، به وظایف خود عمل کند. در چنین شرایطی به ضمانت نامه بانکی مناقصه یا مزایده نیاز است.

  • ضمانت نامه‌ بانکی پیش پرداخت

در برخی از قراردادهای کاری یا حتی در زمینه فروش ساختمان‌های در حال ساخت، فروشنده یا پیمانکار از خریدار می‌خواهند که مبلغی را به‌عنوان پیش پرداخت بپردازد. در زمان عقد قرارداد باید ضمانت نامه بانکی پیش پرداخت در اختیار فروشنده یا پیمانکار قرار گیرد این ضمانت‌نامه در واقع حکم تعهد ضمانت‌خواه برای پرداخت پیش پرداخت خواهد بود.

  • ضمانت نامه بانکی حسن انجام تعهدات

فرض کنیم شما می‌خواهید برخی از تجهیزات مورد نیاز یک کارخانه را طراحی کنید. در این صورت باید تعهد دهید که به بهترین شکل ممکن، این دستگاه‌ها ساخته شده و وسایل را دقیقاً در زمانی که کارفرما نیاز دارد، تحویل او می‌دهید. در این صورت باید ضمانت ‌نامه بانکی حسن انجام تعهدات را در اختیار کارفرما بگذارید. با این ضمانت‌نامه اگر بنا به هر دلیلی نتوانید در موعد مقرر تجهیزات را به دست کارخانه برسانید، بانک موظف است که به جای شما مبلغ خسارت را پرداخت نماید.

  • ضمانت ‌نامه بانکی گمرکی

این نوع ضمانت‌نامه برای کسانی که در زمینه واردات کالا فعالیت دارند، بسیار مهم است. ممکن است شما نتوانید حق گمرک را پرداخت کنید. اکنون تکلیف کالاهای شما چه می‌شود؟ این مسئله برای مواردی که شما واردکننده مواد غذایی یا دارویی هستید، اهمیت بیشتری دارد. چون نگهداری این اقلام در گمرک، ممکن است خسارت زیادی به شما وارد نماید. پس بهتر است ریسک نکنید و ضمانتنامه بانکی گمرکی را دریافت نمایید.

  • ضمانت نامه بانکی استرداد کسور وجه الضمان

این نوع ضمانتنامه‌ معمولاً برای پروژه‌های مهندسی همانند پروژه‌های ساختمانی بسیار کاربرد دارد. کارفرما از کسانی که ساختمان را پیش خرید کرده‌اند می‌خواهد که در بازه‌های زمانی منظم، مبلغی را به‌عنوان پرداخت‌های میانی بپردازند. اکنون کارفرما ۵ تا ۱۰ درصد مبلغ را نزد خود نگه می‌دارد. در صورتی که در پایان کار از عملکرد پیمانکار راضی بود، این مبلغ را آزاد خواهد کرد. در چنین شرایطی کارفرما باید ضمانت‌نامه استرداد کسور وجه الضمان را در اختیار پیمانکار قرارداد دهد.

  • ضمانت ‌نامه بانکی، چتر حمایتی سرمایه‌گذاران

همانگونه که در این مطلب متوجه شدید، ضمانتنامه بانکی در واقع شرایط امنی را برای معاملات تجاری و پروژه‌های بزرگ فراهم می‌کند. اما در هر کسب و کار بزرگی، علاوه بر این ضمانت‌نامه، شما باید به‌عنوان سرمایه‌گذار، اطلاعات کاملی درمورد جریان‌های مالی خود داشته باشید تا بتوانید به درستی از ضمانت نامه ‌های بانکی استفاده کنید. در چنین شرایطی است که شما به نرم‌ افزارهای حسابداری نیاز خواهید داشت. در بین انواع نرم ‌افزارهای مالی، نرم ‌افزار حسابداری سپیدار سیستم به‌عنوان بهترین گزینه شناخته شده است. این برنامه قابلیت‌های متنوعی دارد:

  • در یک محیط کار، همزمان چند حسابدار می‌توانند از آن استفاده کنند.
  • از نظر امنیت، اصلاً نگران نباشید. نرم‌ افزار سپیدار سیستم براساس استانداردهای جهانی طراحی شده و کاملاً ایمن است.
  • از طرف دیگر به دلیل اینکه کار کردن با آن راحت است، بنابراین با یک دوره آموزشی کوتاه، حسابداران می‌توانند از آن استفاده کنند.

لازم به ذکر است که لیست قیمت خرید نرم افزار سپیدار نسبت به سایر نرم افزارهای حسابداری، واقعا مقرون به صرفه است.

کامکار پندار آتی، نمایندگی سپیدار سیستم

بهترین راه برای تهیه نرم ‌افزار سپیدار سیستم این است که به سراغ نمایندگی سپیدار سیستم تهران بروید. کامکار پندار آتی در این زمینه شما را حمایت خواهد کرد. تنها کاری که باید انجام دهید این است که با مجموعه کامکار پندار آتی تماس بگیرید. راه‌اندازی نرم‌افزار بر روی تمامی سیستم‌ها و برگزاری دوره آموزشی، توسط این نمایندگی انجام می‌شود.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.