نحوه ارسال مالیات بر حقوق

  1. خانه
  2. chevron_left
  3. رویدادها و مقالات
  4. chevron_left
  5. نحوه ارسال مالیات بر حقوق

نحوه ارسال مالیات بر حقوق

مطالب را به اشتراک بگذارید

تمامی کارفرمایان و پرداخت‌کنندگان حقوق کارکنان، کارگران و کارمندان، باید طبق ماده ۸۶ قانون مالیات مستقیم، نسبت به ارسال لیست مالیات بر حقوق اقدام نمایند. در غیر این صورت جریمه‌های سنگینی برای کارفرمایان در نظر گرفته خواهد شد. اگر می‌خواهید بدانید که لیست مالیات بر حقوق چگونه آماده می‌شود و باید چگونه آن را در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهید، حتماً این مطلب را مطالعه کنید. این مطلب یک راهنمای کامل برای شما درمورد نحوه ارسال لیست مالیات بر حقوق است.
منظور از لیست مالیات بر حقوق چیست؟
تمامی کارفرمایان موظف هستند یک لیست کاملی از اطلاعات حقوقی تمامی پرسنل خود را در اختیار سازمان مالیاتی کشور قرار دهند. اما علت این کار چیست؟ تمامی افرادی که از یک شرکت یا هر ارگان دیگری حقوق دریافت می‌کنند، باید به ازای دریافت دستمزد بیش از حداقل حقوق تعیین شده در محیط کار خود، مالیات بپردازند. اطلاعاتی که در لیست مالیات بر حقوق درج می‌شود عبارتند از:
• کد پرسنلی
• نام و نام خانوادگی
• میزان حقوق کارکنان
• مزایای مشمول مالیات سال
• مزایای مشمول مالیات ماه
• مالیات قابل پرداخت ماه جاری
جریمه عدم ارسال لیست مالیات بر حقوق
کارکنان هیچ نقشی در تهیه و ارسال لیست مالیات بر حقوق ندارند. این موضوع برعهده کارفرما است. اگر کارفرما در ارائه این لیست تاخیری داشته باشد، مشمول جریمه خواهد شد. مبلغ جریمه ممکن است برای شرایط کاری کارفرما واقعاً گران تمام شود. گاهی اوقات جریمه‌ای که برای کارفرما در نظر گرفته می‌شود، چندین برابر بیشتر از مالیات اصلی است و همین موضوع خسارت سنگینی را به بار می‌آورد. نکته‌ای که کارفرمایان در تهیه لیست مالیات بر حقوق باید به آن توجه داشته باشند، شفاف بودن لیست مالیات بر حقوق است.
البته لازم به ذکر است اگر کارکنان نیز نسبت به پرداخت مالیات بر حقوق خود اقدام نکنند، مشمول جریمه ۱۰ درصد از مالیات خواهند شد. از طرف دیگر به ازای هر ماه تاخیر که در پرداخت مالیات وجود داشته باشد، 5/2 درصد نیز به مبلغ جریمه اضافه خواهد شد.

مزایای آماده‌ سازی لیست مالیات بر حقوق با نرم ‌افزار سپیدار سیستم

در حال حاضر نرم‌افزارهای حسابداری زیادی وجود دارد که کارفرمایان می‌توانند با استفاده از این نرم‌افزارها، نسبت به آماده ‌سازی لیست مالیات بر حقوق اقدام کنند. یکی از نرم‌افزارهایی که هم اکنون کاربرد بسیار زیادی در امور حسابداری پیدا کرده و اغلب کارفرمایان کار کردن با این نرم‌افزارها ترجیح می‌دهند، نرم‌افزار سپیدار است. ویژگی‌های این نرم‌افزار باعث افزایش کاربرد آن در بین کارفرمایان جهت آماده سازی لیست مالیات بر حقوق شده است. این ویژگی‌ها عبارتند از:

1- محیط کار با نرم ‌افزار سپیدار، بسیار ساده است. بنابراین کارفرمایان با هر سطح تحصیلاتی می‌توانند با کمی آموزش، از این نرم‌افزار استفاده کنند.

2- گرافیک نرم ‌افزار سپیدار را با سایر نرم‌افزارهای حسابداری مقایسه کنید. متوجه خواهید شد که از نظر ظاهری، واقعاً زیباتر است. همین زیبایی، کار کردن با نرم‌افزار را خسته‌کننده نمی‌کند.

3- برای نرم ‌افزار سپیدار یک پشتیبانی قوی در نظر گرفته شده است. بنابراین هر زمان که به مشکل برخورد کردید می‌توانید این مسئله را با پشتیبانی در میان بگذارید.

4- شما با کمک نرم‌ افزار سپیدار می‌توانید به راحتی تمامی اسناد و مدارک را در دفاتر ثبت اسناد، به ثبت برسانید.

5- علاوه بر تهیه لیست مالیات بر حقوق، شما با این نرم‌افزار می‌توانید تمامی گزارش‌های مالی خود را دریافت کنید.

6- کدگذاری نرم‌افزار به‌گونه‌ای انجام شده است که برای هر کسب و کاری می‌توان از آن استفاده کرد.

7- شما می‌توانید به صورت همزمان این نرم‌افزار را در اختیار چند کاربر قرار دهید.

8- اگر قیمت نرم ‌افزار سپیدار را با نرم‌افزارهای حسابداری دیگر مقایسه کنید، متوجه خواهید شد که در کنار ویژگی‌های ذکر شده، استفاده از نرم ‌افزار سپیدار واقعاً مقرون به صرفه خواهد بود.

آموزش نحوه ارسال لیست مالیات بر حقوق

اکنون که با استفاده از نرم ‌افزار سپیدار سیستم لیست مالیات بر حقوق را آماده کردید، باید وارد مرحله ارسال این لیست شوید. باید دقیقاً در تاریخ مشخص شده لیست را در اختیار سازمان مالیاتی قرار دهید تا مشمول جریمه نشوید. مراحل کار به شرح زیر است:

1- ابتدا به سایت سازمان امور مالیاتی با آدرس gov.ir شوید.

2- گزینه “فهرست مالیات حقوق الکترونیکی” را انتخاب نمایید.

3- اگر قبلاً در این سامانه ثبت نام کرده‌اید، اکنون باید با وارد کردن نام کاربری و رمز عبور، به داخل صفحه کاربری خود وارد شوید.

4- سپس به منوی “فهرست حقوق” بروید. در این قسمت باید زیرمنوی “فهرست حقوق جدید” را انتخاب نمایید.

5- اکنون نوبت به بارگذاری لیست مالیات بر حقوق است. باید این لیست طبق فرمت تعیین شده در داخل سایت بارگذاری شود. در این قسمت گزینه‌های زیر به نمایش در می‌آید:

  • بدون ارسال فایل

اگر این فرمت را انتخاب کردید، گزینه ثبت لیست برای شما به نمایش در می‌آید. وقتی این گزینه را انتخاب کنید، وارد قسمت عملیات لیست مالیات بر حقوق خواهید شد. در این مرحله می‌توانید کارکنان را به لیست اضافه کرده و بعد از آن خلاصه‌ای از لیست ایجاد کنید.

  • ارسال فایل متنی بدون پرسنل

اگر کارفرما قبلاً اطلاعات پرسنل را در داخل سایت سازمان امور مالیاتی وارد کرده است و اکنون هیچ تغییری در اطلاعات پرسنل وجود ندارد، پس می‌تواند فایل متنی را بدون نیاز به پرسنل ارسال کند.

  • ارسال فایل متنی با مشخصات پرسنل

اگر در ماه تغییراتی در مشخصات یا تعداد پرسنل ایجاد شده است، شما باید این گزینه را برای ارسال لیست مالیات بر حقوق انتخاب کنید.

  • ارسال فایل فشرده

در مواردی که حجم لیست مالیات بر حقوق زیاد است، شما حتماً باید این گزینه را انتخاب کرده و فایل خود را به صورت فشرده بارگذاری نمایید.

  • کپی از ماه‌های قبل

شما با استفاده از این گزینه می‌توانید یک کپی کامل از اطلاعات حقوقی و دستمزد کارکنان در ماه‌های قبل را از سایت سازمان مالیاتی دانلود کرده و ویرایشات لازم را در داخل لیست انجام دهید.

6- در این مرحله شما باید بعد از بارگذاری لیست مالیات در قسمت فهرست حقوق، چکاپ نهایی را انجام دهید. باید گزینه “لیست‌ها” را انتخاب نمایید و دقیقاً تعداد نفرات و اطلاعات آن‌ها را کنترل کنید. درصورتی که اشتباهی وجود داشته باشد، قطعاً همین موضوع به عنوان تخلف برای شما در نظر گرفته خواهد شد.

نمایندگی سپیدار سیستم

در این مطلب برای شما توضیح دادیم که نرم ‌افزار سپیدار سیستم تا چه اندازه می‌تواند به شما در تهیه لیست مالیات بر حقوق کمک کند. یکی از نمایندگی‌ سپیدار سیستم، کامکار پندار آتی نام دارد. این مجموعه پشتیبانی قوی برای شما کارفرمایان عزیز در نظر گرفته است. از راه‌اندازی نرم‌افزار تا پاسخگویی به سوالات شما، همگی بر عهده کامکار پندار آتی است.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این قسمت نباید خالی باشد
این قسمت نباید خالی باشد
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.

13 + = 22